StrömsholmS SÄNGAR

Med anor från 1999 – Sängar av högsta kvalitet

Om Strömsholms sängar

Längst i söder, vid Mälarstranden, ligger Strömsholms slott vars region är känt för hästsport. Strömsholm är ett premiumvarumärke som grundades 1999. 2016 tog KL-Beds Of Scandinavia över varumärket. Strömsholms sängar ger en unik sovkomfort och livsstilskänsla. I sortimentet hittar ni sängar, bäddmadrasser och tillbehör i absolut högsta kvalitet.

Strömsholms historik & värdegrund

Vår tidigare kung Gustav Vasa lät på 1550-talet uppföra en kraftig stenborg på platsen och denna bildade grunden till det nuvarande Strömsholms slott. 1669 byggdes slottet om till ett modernt barockslott. 1858 blev Strömsholm centrum för den kungliga armens ridskola. Idag ägs slottet av Sveriges kungahus och hästtävlingar hålls fortfarande varje år i slottsparken.

Den adliga känslan från området genomsyrar Strömsholms-sängens värdegrund, flärd och gedigen varaktig svensk kvalité.

Handtillverkning med passion

Strömsholms sängmakare handtillverkar sängar och sovrumstillbehör i sin egna fabrik i Hallstahammar. Här arbetar skickliga möbelentusiaster med mångårig erfarenhet av sängtillverkning. I fabriken värderas hantverket och kvalité högt. Sängarna tillverkas för hand med stor precision och omtanke med traditionella gedigna metoder. Varje detalj är lika viktig och välarbetad.

Naturliga material

Strömsholms-sängar innehåller icke-allergiframkallade naturliga hållbara resurser så som ull, lin och bomull. Virket består av långsamt växande svenska träd vilket är stommen i de robusta träramarna.

Design

Vi tillbringar många timmar under våra liv i sängen och i sovrummet, därför lägger vi mycket fokus på både sängens utseende och komfort. Invändigt ser vi till att sängen har hög kvalité för att ge er den bästa sovkomforten. Utvändigt är möbeltyget och sängtillbehör valbart för att få er personliga stil i sovrummet. Varje sömnad och detalj är uträknad för att ge en funktion och högre kvalité, en kombination med utseendet. Alla möbeltyger från Strömsholm är quiltade för att ge ett klassiskt utseende.

Det typiska kännetecknet för de klassiska Strömsholms-sängarna är det randiga tyget, blåvit eller gråvit. Det exklusiva tyget vävs i Belgien för just Strömsholm. 

Kvalitet & garanti

Fabrik, syavdelning, kontor och showroom under samma tak. Därför säkerhetsställs god kvalité.

Varje del i processen säkerhetsställs och utvalda samarbetsparters förser med bra varor. Varje sängmodell genomgår grundliga beprövningar i testfabriker innan de godkänns och släpps ut på marknaden. När sängen är klar kontrolleras den noga innan den går ut från fabriken.

Sängarna har vi stabila svenska robusta träramar som grund och värmebehandlade fjädersystem från svenska grossister. Underleverantörerna garanterar hållbarheten, därför är det möjligt att ge en garanti på 25 år mot fjäder och rambrott.